– De klankschalen

Twee gongen, een oceandrum, een bekkenschaal, een hartschaal, een meditatieschaal, twee zenschaaltjes, Koshibells, energychimes, een prachtige monochord en diverse intuïtieve instrumenten geven je een reis door diverse lagen van ontspanning.

Klank is bijzonder. Als het er is, bestaat het. Zodra het er niet meer is, bestaat het niet.

Muziek is niet voor niks de hoogste der kunsten. Geluid is zo vluchtig. Een schilderij is blijvend. Beelden zijn blijvend. Alles gemaakt van materie blijft. Muziek niet. Het bestaat alleen als het gehoord wordt. Bijzonder.

Wat ook bijzonder is, is dat klank wat met materie doet. Er zijn theorieen dat de grote stenen van bijvoorbeeld Stonehenge met geluid verplaatst zijn. En dat geluid een rol speelde in de functie van de plaats van de stenen. Er worden niet voor niks veel mantra’s gezongen en hoe hard de politiek ook probeert net te doen alsof muziek niet nuttig is. Muziek maken is ongelofelijk populair en de wetenschappelijke onderzoeken liegen er niet om: muziek is gezond voor je hersenen, voor hoe je in je vel zit, voor je prestaties op school en je mate van ontspanning. Ofwel gezond voor je hele welzijn!

In de zanglessen die ik geef zie ik al heel duidelijk dat zingen, geluid maken, je keelchakra gebruiken en openen wat doet met je. Zeker als je niet gewend bent je te laten horen.

In de klanksessies en -massages die ik geef, wordt eens te meer duidelijk hoe klank en trilling op je in kan werken. Het maakt los, het verwent, het confronteert en het heelt. Hoe je het ook wendt of keert: klank beweegt je. Je lichaam en geest zullen onder invloed van klank altijd naar de optimale balans zoeken. Gaat gewoon vanzelf.

Met behulp van een aantal prachtige klankschalen, stemvorken en intuïtieve instrumenten dompel ik je onder in een heerlijk klankbad.

Drie kwartier heerlijk verwend worden met een Klankverwennerij kost slechts € 25,- Als kadootje voor jezelf, of om weg te geven. Eenmalig, of wekelijks. Wat je wenst!

Mail me als je een afspraak wil maken: petrahoning@gmail.com