Verbinding!

Een week vol openbaringen.

Ik denk dat dit de absurdste week van mijn afgelopen jaren geweest is. Zes dagen achtereen Druk met een grote D. Drie kinderfeestjes – van mijn eigen kinderen wel te verstaan. Mijn werk als zangjuf. Een ochtend projectwerk. Twee volle dagen school. Twee gigs met een DJ. En als kers op de taart Dead Singers Society.

Tijdens de kinderfeestjes ontstond het idee ook vanuit mijn bedrijf kinderfeestjes te gaan organiseren. Kinderen zijn mijn ding. Leuke activiteiten verzinnen om die kids drie uur lekker bezig te houden is mijn ding. Ik heb dit jaar goed kunnen oefenen bij de stamtafels, waar ik mensen drie uur lang van activiteiten op heel uiteenlopende vlakken voorzag. Hierover dus later meer…

Tijdens de twee lesdagen vormde zich als vanzelf het beeld van hoe ik IEMT integreer in hoe ik mensen begeleid. Het is weer zo’n fantastisch middel om heel snel en heel effectief hele storende gedachtes onklaar te maken. Stel je voor dat je gewoon het podium op kunt lopen en je kunt concentreren op de lol die je zult hebben. Zonder ‘dat kan je niet’ of ‘oooohhhh, die hoge noot kan ik noooooit’ gedachtes die de baas willen zijn… Om maar een voorbeeld te noemen. Want dit werkt op alle verstorende gedachtes, tot en met PTSS toe. Heb je een allergie voor je baas, of voor iemand/een situatie? IEMT. Hoor je net als ik steeds in je hoofd: ‘ach, jij maakt toch nooit iets af?’ IEMT. Het heeft mij dit jaar in ieder geval ongelofelijk veel opgeleverd!!!

Tijdens de optredens met de DJ en de interactie met de mensen die er waren, voelde ik me zo op mijn plek! Heerlijk zingen, heerlijk dansen. Puur spel en plezier. En verbinding. Iets wat ik de laatste tijd echt op de verkeerde plek hoopte te vinden. Het was een openbaring. Klaar met geneuzel met mensen die niet mijn mensen zijn en echt – ECHT – alleen vanuit mijn pure passie werken. Ik ben duidelijk geen ambtenaar. Het werken met mensen op een open en vrije manier – zonder vooraf het kunstje ter afsluiting al vast te hebben staan – heb ik echt als kernwaarde. Creativiteit ontstaat op het moment. Het was heerlijk om dat weer eens bevestigd te krijgen voor mezelf. Soms moet je even heel hard van iets weglopen om ruimte te krijgen voor de belangrijke zaken in het leven.

En dan Dead Singers Society. En het besef dat zoveel mensen met ons mee willen doen. Een van mijn dingen uit mijn jeugd is ‘niet mee mogen doen’. Ik heb daar al meer over geschreven, soms heb je hardnekkige littekens. Op avonden zoals gisteren, waarop iedereen staat te shinen en plezier heeft. Speelt dat het een lieve lust is. En van elkaar geniet. Dat is Verbinding ten top. Muziek maak je samen. Iedereen mocht meedoen!

Dit is echt waar ik het voor doe! Een propvolle Jaxx. Saamhorigheid en verbinding.

Iedereen mag meedoen, want muziek maak je samen.

Dank jullie wel dat we samen zulke toffe dingen kunnen doen!!!