De Zingende Zuster…

…zorgt en zingt lekker. Er is nu een maand voorbij sinds mijn carriere-aanvulling. Een complete switch is het nog niet geworden. Naast 24 uur werken in de zorg, een dag school, huiswerk en gezin, geef ik nog steeds les. We gaan nu werken om Dead Singers Society op 4 november te laten knallen. Ik ben echt gewoon nog zangdocente.

En mijn nieuwe baan? Het is nog leuker dan ik verwachtte. Ik heb mijn draai in de dagelijkse ochtend- en avondroutine gevonden. In mijn leerdoelen had ik vooral heel erg vaak het woord ‘zelfstandig’ gebruikt en ook dat zit er lekker in.

Mijn opleiding is fantastisch! D&G in Tilburg, wat een heerlijke verademing als het om didactiek gaat. Waar veel opleidingen weten hoe het anders kan – maximaal een half uur cognitief aan de slag, veel afwisseling in leervormen, de scandinavische manier, waar inmiddels iedereen wel van gehoord heeft, zeker in onderwijsland – gebruiken ze die manier van les geven hier ook actief. Dat maakt dat leren absoluut niet als leren voelt. Ik lees thuis – geen enkel probleem, want alle informatie valt vooralsnog totaal in mijn hyperfocus op mensen en hoe ze van binnen en van buiten werken. We krijgen opdrachten die we direct in de praktijk uit kunnen werken. En hebben elkaar als klas om als klankbord te fungeren. Ik ben een absolute spons die alle informatie en stof zo naar binnen slurpt.

Op mijn werk bij Thebe op de afdeling PG – psychogeriatrie – waar voornamelijk ouderen wonen met onder andere dementie, ben ik in een warm bad terecht gekomen. Ik wil steeds van alles weten hoe, wat en waarom. En ik word omringd met mensen die de tijd nemen antwoord te geven, me dingen te laten zien. Het is heerlijk om voor mensen te zorgen, al moet ik eerlijk bekennen dat ik een overactieve braakreflex heb. Thuis lachen ze er heel hard om, als het me weer eens overvallen heeft. Ik ben op mijn werk heel naarstig op zoek naar de mindset om ook de minder prettige dingen met mijn eigen Petra-lach te kunnen volbrengen. Niemand vraagt erom om hulpbehoevend te zijn en ik wil mensen verlichten, niet bijdragen aan ongemak.

Ik ga dus niks uit de weg, ik voel wat ik voel en ik geef mezelf opdrachten als het gaat om het richten van mijn aandacht. En tja, soms is het ook gewoon handig dat ik zangeres ben, met een enorme controle over mijn ademhaling. Ik kan heel erg lang mijn adem inhouden 😉

Al met al een retedrukke maand, met de combi A Different Tune en zorg. Maar ik krijg er zoveel energie voor terug! Ik ga zingend naar mijn werk, zing daar voor bewoners en zit zingend terug in de auto. De eerste twee examens Nl en En zijn al behaald, waarbij ik zowaar een tien voor engels had. Het is nog steeds leuk om een goed punt te krijgen, heb ik ervaren 🙂

Alles smaakt naar meer! In juli heb ik zomervakantie van beide banen, in augustus is A Different Tune nog met zomervakantie en in september gaan we er weer volle bak voor! Op naar Dead Singers Society, waar ik aanstonds heel veel meer over zal delen op de verschillende media!

Petra.